СО2 ЗАВИШАВАНЕ

СО2 ЗАВИШАВАНЕ И КОНТРОЛНА ПАУЗА
Задържане на дишането при издишване

"Всеки дъх с въглероден двуокис под 1 минута убива човека. И всеки дъх с въглероден двуокис над 1 минута регенерира човека." 
Дмитрий Лапшинов 

Задържане на дишането е пряк метод за развитие, заложен в нас от природата, за самоизлекуване, без да прибягваме към лекарства и медикаменти. Да се занимава с дихателни практики човек може абсолютно във всяка възраст и във всяко състояние на здравето! Всички болести съществуват и се развиват само в кисела среда на организма. И колкото е по-кисела средата, толкова те са по-активни и агресивни. Именно благодарение на задържането на дишането, нашият организъм натрупва въглеродна киселина (елемент на здравето, продължителността на живота и безсмъртието на човека). В резултат на всичко това, нашият организъм самостоятелно се алкализира и преминава от вредната кисела среда, в здравата – алкална.

Необходимо е да се изпълнява ежедневно задържане на дишането на издишване, по най-малко 10 пъти. Издишваме, задържаме дишането и запушваме носа. Когато почувстваме желание да вдишаме, изчакваме още 4 секунди, отпушваме носа и вдишваме. Това се смята за един път. Почиваме 30-60 секунди и пристъпваме към втория такъв опит. И така 10 пъти, с почивки между тях от не повече от 60 секунди.

Дмитрий Лапшинов 
СВАРГА СТАРТ

СО2 ЗАВИШАВАНЕ е основната практика и базата на всички практики. Започнете от тук за да имате напредък в другите практики. 

ЦЕЛТА НА ПРАКТИКАТА

СО2 ЗАВИШАВАНЕ е 60 сек. и пулс под 58. Тази контролна пауза от 60 сек. трябва да се поддържа 24 часа в денонощието. Това означава, че нивото на СО2 в кръвта Ви е 6,5% - това е норма за алкален и здрав организъм.
СО2 катализира процеса на усвояване на кислорода. И без СО2 над 6,5% имаме окисляване на тялото. При завишаване на СО2 окисляването намалява и захранването на клетките с кислород нараства. Здравето се възстановява, ума се успокоява, тялото се изчиства.

По време на практиката СО2 ЗАВИШАВАНЕ може да стигаме до много по-високи резултати като 2 или 3 мин., но ако нямаме контролна пауза от 60 сек., нищо не сме постигнали.

МЕРЕНЕ НА КОНТРОЛНА ПАУЗА

1. Дишаме с нашето естествено дишане.
2. Сядаме за 2 мин и се успокояваме без никаква дихателна практика.
3. Издишаме нормално и запушване носа с ръка.
4. Вдишване до 5 секунди след желанието за вдишване. Не правим никакво усилие за задържане с волята.
5. Засичаме времето.

Направете този тест в 4 поредни дни по 3 пъти на ден и вземете под внимание най-ниското замерване. Ако то е над 60 сек. Вие сте в нормата на алкално здраво тяло.

НОРМИ ЗА СО2
СВАРГА, БУТЕЙКО

Здраве - 60 сек. 
Пълно здраве - 90 сек.
Праноедство - 3 мин.
Свръхсъзнание и устойчивост на радиация - 5 мин.

МЕТОДИ НА СО2 ЗАВИШАВАНЕ 

1. ЗАДЪРЖАНЕ НА ДИШАНЕТО 
Издишайте нормално и запушете носа си. Повтаряйте 10 пъти на ден. Контролната пауза показва Вашето истинско ниво в живота. Прави се по всяко време, независимо от дейността, с която сте заети. Повече за практиката с безплатен достъп тук.

2. ЛАД ЖИВОТА
Капалабхати, вакуумно задържане с трите ключа - води до регенерация, клетъчно хранене и трансформация на организма. Много стабилно завишаване на нивото на СО2, но по-бавно. Изучава се с инструктор по СВАРГА. Свържете се с нас. 

3. УИМ ХОВ
Супер интензивно дишане без никакъв стил или похват до замайване на главата. Следва издишване и задържане. Този метод дава най-високо ниво на задържане по време на тренировка и завишава най-много контролната пауза. При него обаче няма регенерация и тайни ключове, които има в „ЛАД ЖИВОТА” на СВАРГА. Повече за практиката с безплатен достъп тук.

4. D i O S - СВАРГА
Използва комбинация от 3 метода „ЛАД ЖИВОТА” СВАРГА за регенерация, МЕТОД НА УИМ ХОВ за бързо завишаване и ПРАНИЧЕСКО ДИШАНЕ за силно изчистване на цялото тяло. Комбинацията се изучава с инструктор на ДАО БАЛАНС. 

Желателно е да сте минали обучение преди прилагането на практиката. Някои практики са опасни за здравето при някои хора!