06. VIII. ИЗМЕНЕНИЯ ИЗВЪРШВАЩИ СЕ В ТЕЛАТА НИ ПРИ НЕ ЯДЕНЕ

06. VIII. ИЗМЕНЕНИЯ ИЗВЪРШВАЩИ СЕ В ТЕЛАТА НИ
ПРИ НЕ ЯДЕНЕ

Звъкът на Безмълвието
Дмитрий Лапшинов

Във физическо тяло Първите часове при въздържане от храна е стрес за физическия организъм. Храната не постъпва в организма, но соковете се отделят към определен час. Психологичната нагласа премахва моралното натоварване.

При хора с голям опит в гладуването (или при подготвени суровоядци – тоест, чисти) стомахът бързо възприема отказ от храна като дългоочаквана почивка и активизира отделителните системи.

Но при начинаещи стомашните сокове може да предизвикат парене и неприятни усещания в течение на 1-2 дни.  Като не получава храна отвън, физическото тяло почва да потребява своите резерви. Чистенето усилва.

Отделителните органи работят в пълна сила, но обикновен не успяват оперативно да изкарат постоянно нарастващо количество шлаки. Това довежда до бързото окисляване на вътрешната среда (ацидоза). Това е един от важни фактори в почистването на физическото тяло на първия етап гладуване. Процесът на оксидиране на вътрешната среда нараства. С времето резервите-наличности на животинска захар се изчерпват и организмът пристъпва към разграждане на мазнините.

През тези първи дни е възможно да има лошо самочувствие. В зависимост от степента на вредните натрупвания в тялото. При суровоядците и опитни гладуващи този период практически отсъства. 

След почистване на шлаката настъпва повратен момент, когато състоянието на здравето рязко се подобрява. Първата алхимична трансформация е, когато организъм се преустройва спрямо друг начин на хранене, клетките започват да използват въглероден диоксид (СО2) на принципа на фотосинтезата. Учените наричат такова хранене ендогенно и доказаха (академик М. Гули и професор М. Волски), че по време на гладуване организмът се реорганизира, за да абсорбира въглероден диоксид и азот директно от въздуха. 

Бих искал да отбележа, че през този период обикновено има загуба на тегло, но здравословното състояние рязко се подобрява, настроението се вдига, появяват се добри светли мисли. 

Ако човекът е доста зашлакован, то окислението на вътрешната среда ще включи много важен собствен механизъм за разтваряне на засегната тъкан, наречен от учените автолиза. За да бъде избегнато това и да се понижи нивото на киселинност (зашлаковане) в тялото си, доведете дихателната практика Анулома-Вилома минимум до 12-48-24 (вж. Глава „Дишане на Вселената“). Това е нивото на чистото физическо тяло. На висока алкалност в организма и, съответно, на ниско съдържание на киселинността. 

С повишаване на температурата нараства активността на ферментите, - затова гореща вана, горещ душ, гореща баня ускорява процеса на автолизата. Чистенето се усилва. Понижаване на температурата забавя този процес. На някои им е по-лесно да гладуват през зима, тъй като всички процеси са забавени и изразени по-ниско. През лято е по-ефективно, - почистването върви бурно, експлозивно.

Цялата необходима енергия за разграждане на тъканите на организма и за извеждане на «боклука» физическото тяло получава от ефирното тяло. Именно ефирното тяло неуморно се труди като «измива» мръсотията и продуктите на разграждане чрез кожата, дишането, червата и отделителните системи. Ефирното тяло също упражнява контрол върху това, да не бъдат засегнати от автолизата жизненоважните органи и мозъкът. .  След като ефирното тяло се справи с чистенето на физическото тяло, то почва да насочва жизнената енергия към вътрешните работи. Енергия на ефирното тяло е достатъчна, дори в излишък, и за борба с хронични заболявания, и за възстановяване генетичната структура ДНК по «правилни» божествени чертежи с поправяне на натрупалите се в клетки недостатъци.  Постепенно почистеното съзнание освобождава емоционалното тяло от застоялата се енергия, което изниква в резултат негативни емоционални реакции във всекидневието. Когато тънките структури на емоционалното тяло са възстановени, почват да изчезват причините на заболявания, а след това се извършва и изцеление на физическото тела от измъчващите то недъзи. 

Към този момент гладуването едва-едва е пристъпило към пречистване на менталното и по-тънки тела на човека. Извършва се освобождаване от всички вкоренени болести, гладуването започва да ги «изкормва» и, възможно, завинаги. Това зависи от обстоятелството, дали човекът след гладуването (почистването) ще се върне към предишния си начин на живот, хранене, мислене. 

След дълбокото чистене в процеса на гладуването започва работа за засилване, пълнене с енергия, увеличаване на тънките тела, чакрите, каналите – цялото фино устройство.  В края на краищата физическото тяло се пречиства и в организма се извършва последна финална трансформация на самия начин на хранене – при достатъчна вътрешна подготовка като чистота на тялото и и на съзнанието на човека.

Пренастройване към храненето с прана. Неговите чакри се отварят и в тялото като непрекъснат поток почва да се влива енергията на Вселената. При храненето с праната ефирното тяло се уплътнява по-активно, структурира се и постепенно придобива зачатъци на съвършения носител на знания, тъй наречено тялото на Светлината.