23 Jan
23Jan

СМЪРТТА Е ИЛЮЗИЯ 

Ние сме в компютарна игра

Често чувате, че смъртта е илюзия. Всъщност времето е илюзия. Това се казва от много хора, но никой не може наистина да го направи осезаем, а освен това ние изпитваме време и страхът от смъртта е жизненоважен за нашите системи на вярвания. След като прочетете тази статия, страхът от смъртта ще изчезна. Също така ще видите, че времето наистина е илюзия.

Изявлението, че смъртта е илюзия, може да се чуе главно в духовен или религиозен смисъл. Съществуват обаче и просто твърди научни доказателства, че времето е илюзия и че смъртта е илюзия. Няма нищо вълшебно или духовно. Науката не е тълкувала правилно резултатите от собствените си експерименти. Страхът от смъртта наистина трябва да е в боклука. Страхът от смъртта е най-голямата причина за трансхуманистичното желание за безсмъртие. Той винаги е бил най-големият двигател на религията, защото кой не иска да ходи на небето и да живее вечно. Вие със сигурност не искате да отидете в ада, така че трябва да се покаете или да научите всички други трикове, за да достигнете до Нирвана. Не, това не е глупост, това са неща, които са част от симулацията.

Материята съществува само когато се наблюдава. Само когато има наблюдател, излизат "всички възможности" (и това е термин от квантовата физика) суперпозиция.

По време на моето обучение по аерокосмическо инженерство, написах симулатор на полет. Забележка: това беше симулация за един играч, така че нямаше други играчи в тази област. Това прави програмирането много по-лесно. Представете си, че имате VR очила на главата си. Преместването на главата ви позволява софтуерът да изчисли кой пейзаж виждате.

Суперпозицията на всички възможности, е същото като при поставянето на VR очила и обръщате главата си. След това софтуерът изчислява кои изображения се проектират в екрана на очилата ви. Изходният код на софтуера определя това, което виждате, но това е вашият избор (движението с главата ви), което определя какво (което изображение) идва от суперпозицията. Софтуерът предлага всички възможни опции. Така квантовата физика дава ясни индикации, че живеем в симулация. Но учените от нашия 3D свят не могат да погледнат и да разпознаят симулацията. 

Сега можете да кажете, че нашият свят трябва да е мултиплейър игра. Открих, че облачната платформа на Google за разширена реалност (AR) прилага принципа за закотвяне в облака. Това означава, че няколко играчи, например с Microfosft Hololens на носа си, наблюдават същия обект в същото време, в същата форма и позиция от собствения си ъгъл на гледане. Сега изглежда, че ако една двойка от фотони излезе от суперпозиция в квантово-физични експерименти, позицията им изглежда е била установена чрез квантово заплитане. Ако частицата 1 се обърне, частицата 2 прави това също; дори ако те са на мили или на светлинни години далеч един от друг. 

Ако открием, че живеем в мултиплейър симулация и не се притесняваме за това кой е изградил тази симулация, можем да заключим, че тялото ни е част от симулацията. Тялото ни не е нищо повече от аватар в игра на PlayStation. Толкова е реалистично и осезаемо, че не можем да го повярваме. Дори нашият мозък - тази система в черепа, която сега мисли дали това може да е вярно - се е материализирала в резултат на възприятието. Така че кой сте, не е вашият мозък, а не вашето тяло. Вие сте актьорската душа в мултиплейър игра. Квантовата физика доказва това.

Времето може да бъде сравнено с стартирането на игра в плейър PlayStation. Всички възможности в играта са на едно малко CD. В мултиплейър игра този софтуер е някъде на централен сървър. Но за изображението компактдискът вероятно е по-лесен за използване. Всички възможности вече са на компактдиска. Както резултатът от играта, така и началото. Само и само чрез поставяне на диска в плейъра, изберете аватара си в играта и да вземат на контролера в ръка и след това започнете играта, начален час илюзия, че вие играете играта в хронологичен ред. Но всички възможности - повтарям - всички възможни избори вече са в изходния код на компактдиска. Времето, в което играете играта и изображението на екрана ви е всъщност илюзия. Извадете компактдиска от Playstation и дръжте компактдиска в ръка. Сега държите цялата илюзия на играта в ръката си. В 1 секунда държите илюзията за играта.

Ако се научите да виждате, че живеем в симулация след това да започнете да осъзнавате хронологичния опит - време на тази игра, можете да започнете играта толкова пъти, колкото искате. Ако ти кажа, че строителят на нашите симулации няколко "нива" е вградена, така че отиваме с едно ниво нагоре в смъртта на аватара в играта, за да се върне след една нова кукла в играта. Всъщност, аз говоря за термина "превъплъщение".

Така че ние сме в мултиплейър симулация, в която времето е илюзия, тъй като всички възможни избори, включително всички възможни изходи на играта вече са кодирани в софтуерния изходен код. Софтуерът изчислява резултата въз основа на нашите действия (нашият избор). Всички тези възможни резултати вече са фиксирани преди да започнем играта. Както всички възможни резултати вече са на компактдиска, преди да ги поставите в Playstation и да седнете часове в края.

Ако стигнем до това откритие, можем също да заключим, че нашият аватар - тяло, е само марионетка в играта. Ние само ще се идентифицираме много с марионетката в играта. Не искаме да губим куклата в играта. Станахме привързани към нашето тяло. Забравихме, че сме наблюдател и че "кой сме ние" не е нашето тяло, а наблюдателят. Кой тогава е този наблюдател? Това си ти - твоята душа. Това е духът в бутилката; тази в контролера; не куклата в играта. Така че няма да умрете. Куклите в играта са дошли до края на играта, но човекът, седнал на дивана с контролера в ръката, просто продължава. Няма да умреш. Оставяте само тази симулация; точно както оставяте играта на PlayStation, когато стигнете до края на играта. Бяхте там, преди да започнете играта, и тогава сте все още там.

__________________________________________

Изсточникhttps://www.martinvrijland.nl

Коментари
* Имейлът няма да бъде публикуван на уебсайта.