ТОВА Е СВАРГА

ТОВА Е СВАРГА
3 основни практики
Ник Сварга

В СВАРГА има 3 основни практики, идващи от 3 традиции. С тези 3 практики, ако човек ги е изучил правилно, може да се постигне пълна реализация на духа.

Първата основна практика изчиства физическото тяло и дава здраве, Тя е дихателна практика и повишава нивото на СО2 в кръвта, успокоява ума и балансира съзнанието. Тази практика е от йога и изчиства основно корема - нашия втори мозък. Тя е самодостатъчна и само с нея човек може да се развие.
Но човекът е триединство (дух, душа и тяло) и за всяка част от цялото е нужно да има практика, която ще повдигне съответната част нагоре по пътя на еволюцията.
Затова в СВАРГА за всяка част от триединството има по една златна практика от три основни традиции. Идеята да комбинира така три традиции е на създателя на СВАРГА, Дмитрий Лапшинов.

Втората практика е енергийна и дава сила на човека, защото без енергия няма любов. А любовта е висшата вибрация, която трансформира съзнанието. Тази практика е взета от Дао Ци Гун и подобно на първата е самодостатъчна и води до развитие на човека.

Третата практика е от Дзен и е медитативна. В действителност тя е основната практика и е целта на всяка система за духовно развитие, защото медитацията е единствената сила, която реално развива душата и я свързва с духа в нас.
За да имаме ефективна медитация, е нужно да имаме 2 основни неща, които получаваме от първите две практики. Тези неща са:

1. Чисто физическо тяло. Чистотата на физическото тяло се постига с дихателната практика от йога –„Лад живота”.
2. Висока духовна вибрация. Тя се постига с практиката „Дървото на живота” от Ци Гун.

Тези практики създават фундамента, върху който може да стъпи основната от трите основни практики - медитацията. Тя се започва с практиката „Концентрация СПЕКТРЕ”, защото концентрацията е базата на медитацията. След това концентрацията се разширява с практиката на съзерцание и в един спонтанен момент двете практики се сливат в една и се влиза в състояние на медитация, което е практика без практика.

Много хора в съвременния свят се опитват да влязат направо в практика без практика, защото неправилно разбират медитацията и така не постигат резултати. На тях им липсва фундаментът на медитацията, а именно здравото физическо тяло, спокоен ум и високо количество енергия, от което зависи духовното ниво. Това е така известната духовна вибрация, за която в съвременния свят е модерно да се говори, но която не се разбира добре.