03. ЙОГА НА УМА

3. СЕНЗИТИВЕН ТРЕНИГ
Йога на ума с Дмитрий Лапшинов

Сензитивен тренинг с Дмитрий Лапшинов. Практика за напреднали - балансиране на двете полукълба на мозъка, водещо до намаляване на вътрешния диалог, покой на ума и хармонизиране на мисли и чувства.

ПРАКТИКА НАПРЕДНАЛИ
25 минути на денЗАДАЧИ
за изпълняване на комплекса

1. Да се изпълнява упражнение „Клякане с уши” - 50 клякания за сесия
2. Необходимо е качествено и бързо да се научим да превключваме посоките на въртене в упражнението „въртене на десни/леви китка-ходило в различни посоки едновременно” - китка наляво, ходило надясно и обратно, без да се губи контролът. С всеки сегмент на тялото поред. След което трябва да се научим да изпълняваме въртене едновременно на лявата и дясната страна на тялото – лявата част на тялото, китка и ходило, се въртят в различни посоки и дясната част на тялото, китка и ходило, се въртят в различни посоки.
3. В упражнението „Дъга” да се научим отчетливо да възприемаме всички цветове и по-бързо да превключваме от един цвят на друг.
4. Упражнение „кръг-триъгълник” трябва да се изпълнява със скорост и в продължение на 1 мин. Качествено да се нарисуват повече от 10 двойки фигури. Да се рисува отчетливо – кръгът да прилича на кръг, да е без ъгли, а триъгълникът да прилича на триъгълник, само с три ъгъла.
5. „В менталното съзерцаване на гореща и студена китки на ръцете” е необходимо отчетливо да се усещат тактилно китките на горещата и студена лява и дясна ръце едновременно.