08. ИЗМЕНЕНИЯ - ЕМОЦИОНАЛНО-АСТРАЛНОТО ТЯЛО

08. ИЗМЕНЕНИЯ ИЗВЪРШВАЩИ СЕ ПО ВРЕМЕ НА ГЛАДУВАНЕТО В ЕМОЦИОНАЛНО-АСТРАЛНОТО ТЯЛО
Звъкът на Безмълвието
Дмитрий Лапшинов

Основните шлаки и замърсявания, колкото и да е странно, се натрупват не във физическото тяло, а в емоционалното и менталното.

Този «боклук» здраво е вързан с биологичния организъм, защото замърсяването на тънките тел, подобно на кино проектор на екрана, проецира струпванията на шлаки във физическото тяло.

Именно те се «отлепват» трудно и болезнено, натрупвайки се в кръвта, и отравят делниците на гладуващия с лошо настроение и отвратително общо състояние. 

Затова вече в първите дни на гладуването в съзнанието на човека може да се появят, да се изострят различни емоции и чувствени изживявания, жалост към себе си, нетърпимост, оплаквания от дискомфорт, лошо състояние, обида или по отношение към близките за тяхното неразбиране, или по отношение към целия свят, а също завист, чувство за несправедливост спрямо себе си, нежелание да се понасят трудности, ревност, страх, несигурност, обърканост, от различно естество съмнения и тъй подобно.

Усмирявайки вътре в себе си емоционално-енергетичната буря на собствените си чувства, гладуващият води истинска вътрешна битка с Егото си, извършва колосална работа в емоционалното си тяло.

По-добре е да настроите себе се с положителни възвишени мисли на чувството на любовта к всички околни, на усещането, че с всеки час от гладуването всички фини и груби тела се пречистват, че като провеждате гладуването, вие спасявате света. С такава нагласа емоционалното ви тяло ще се пречисти по-бързо.

Установен, вкоренен навик предизвиква издърпването към себе си на допълнително количество енергия в емоционалното тяло.

Чувствените привързаности, усещания и изживявания по повод незадоволството или невъзможността да бъде задоволено едно желание или един навик още по-силно концентрират на това място мислите, предизвиквайки новото издърпване или застояване на енергията, което изглежда в аурата като святкане и облак с тази или онази плътност и степента на оцветяване, което може да се интерпретира като чувствено-ментално замърсяване, което, без съмнение, се проецира върху физическото тяло и с времето предизвиква заболяване.

Именно от подобни енергетични застоявания в емоционалното тяло и освобождава най-напред гладуването. Като се освободи от всичките си желания, човекът освобождава толкова колосално количество енергия, разходвана по-рано за задоволяване на чувствените си желания и емоционални капризи, че при разумното й използване ще я е предостатъчно, за да се пречисти собственото си съзнание и да осъзнаете себе си като Висшето АЗ, завинаги да се освободите от окови на илюзиите и вериги на закона за превъплъщения.