10. ИЗМЕНЕНИЯ - ВТОРОТО МЕНТАЛНО ТЯЛО

10. ИЗМЕНЕНИЯ ПРОТИЧАЩИ ПО ВРЕМЕ НА ГЛАДУВАНЕТО ВЪВ ВТОРОТО МЕНТАЛНО ТЯЛО
Звъкът на Безмълвието
Дмитрий Лапшинов

Досега ние много подробно сме говорили за изменения, протичащи под въздействие на гладуването в трите нисши тела и в плътната физическа обвивка, тъй като в тях се извършват най-явни и очевидни, най-нагледни, оздравителни, пречистващи и подмладяващи преобразувания. Сега ние ще засегнем най-високо вибрационните тела.  

Докато не са решени проблеми с егото, за изменения в това тяло не може и да се помисли — и да гладуваш, и да не гладуваш. Ето защо толкова сериозно внимание ние съсредоточихме върху описанието на процесите в по-нисши тела. 

Докато по време на гладуването не са оправени и не са пречистени физическото и емоционално-менталните тела, духовното преобразуване няма да се извърши. Именно затова са необходими продължителни гладувания. Кратките срокове на въздържането от поемане на храна не успяват да «изкарат» дълбоките патологии на ума от чувствено-емоционалната сфера, не позволяват качествено да се изправят егоистичните наклонности и, в случая на неуспех, надеждно да укрепят, да фиксират, кристализират резултатите от гладуването. 

За сериозна духовна работа е необходимо като минимум, да се преодолее границата на втората ацидотическа криза. Успех в развитието на това тяло зависи напряко от вашето състояние на обич и щастие. Изобщо, гладуването е важен етап в преоценяване на ценностите. 

В душата се възцаряват такива покой и безметежност, че се чудиш на това, колко много неща и грижи ви е заемало, вълнувало и безпокоило преди гладуването, колко много тази ненужна суета е отнемала от вас енергия и колко лесно тя пада, подобно на люспите от узрелия плод.